top of page
Yazarın fotoğrafıAdmin

Belki bizi gören bir çift göz olur...


Emeğin kutsallığının zamana, mekana, zümreye göre farklılık gösterdiği ülkemizde, perdenin gerisinde çalışan İdari Personel olarak yaptığımız iş oranındaki haklarımızın bir savunucusunun olmaması bizde Ünipersen çatısı altında bir araya gelme bilinci oluşturdu.

Eğer bizler perdenin önünde çalışıyor olsaydık böyle bir çalışma yapmamıza gerek kalmayacaktı. Çünkü siyasi irade üniversiteleri geliştirme adına iyileştirme yapacağı zaman baktığı iki grup var. Bunlar öğrenci ve perdenin önünde çalışan Akademik Personel, çok değil ileriye bir adım atıp perdeyi aralasa görecek aslında asıl çalışmanın orada olduğunu. Maalesef ki toplumumuzda tribünlere oynama oldukça yaygın olduğu için hiçbir irade üniversitelerin üç ayağından biri olan İdari Personeli fark edemiyor. İdari Personel olarak bizler öncelikle Üniperseni temsilci noktasına çıkarmalıyız ki görmeyen gözlere duymayan kulaklara idari personelin sorunlarını iletsin.

Burada İdari Personelin sorunlarına kısaca değinmek istiyorum, belki gören bir çift göz olur. İdari personelin en temel sorunu aidiyet sorunudur. Üniversitelerdeki idari personel 657’ye tabi devlet memuru mu yoksa üniversite personeli mi? Öncelikle bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Mali haklar noktasında iyileştirme istediğimizde siz 657’ye tabi devlet memurusunuz deniyor. Nakil yönünde bir düzenleme istediğimizde bu defada siz üniversite personelisiniz deniyor. Biz 657’ye tabi devlet memuru olmaktan da üniversite personeli olmaktan da rahatsız değiliz. Bizim isteğimiz bulunduğumuz konumun getirdiği mali ve sosyal haklara sahip olmak. Mevcut sorunların çözümü için öncelikli yapılması gereken idari personelin tek çatı altında toplanmasıdır.

Üniversitelerde çalışan tüm idari personel arkadaşları ünipersen çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyor, saygılar sunuyorum.


122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page